0850 520 720 info@xperity.nl

4 redenen om voor een Microsoft Solutions Partner te kiezen

Iedereen doet het wel eens, kijken naar reviews, beoordelingen en certificeringen om de kwaliteit ergens van te bepalen. Bijvoorbeeld bij je vakantie, een film waar je naartoe wilt of misschien wel bij bedrijven waar jij graag mee samenwerkt.

Microsoft vindt het belangrijk dat je als (potentiële) klant weet met wat voor partner je samenwerkt en heeft hiervoor iets bedacht. Microsoft onderscheidt partners op basis van competenties. Voorheen waren er Silver of Gold partners, tegenwoordig zijn er Solutions Partners. 

Wat is de Microsoft Partner Certificering?

Microsoft maakt voor hun certificeringen gebruik van competenties waarmee bedrijven hun kennis en kunde kunnen bewijzen. Op dit moment heeft Microsoft 18 competenties verdeeld over vier gebieden: Toepassingen en Infrastructuur, Zakelijke toepassingen, Gegevens en AI, en Moderne werkplek en Beveiliging. Een Partner kan op iedere competentie een Solutions Partner worden.

Er bestaat geen Silver of Gold meer, maar het behalen van een Solutions Partner status is wel veel moeilijker geworden! Minder dan 1% van alle Microsoft partners heeft de Microsoft Solutions Partner certificering.

Waarom zou je kiezen voor een Microsoft Solutions Partner?

1. Uitgebreide expertise en Certificering

Microsoft Solutions Partners ondergaan strenge certificeringsprocessen om hun kennis en vaardigheden op het hoogste niveau te houden. Dit betekent dat ze over de meest actuele kennis en expertise beschikken om jouw bedrijf te ondersteunen bij het implementeren en optimaliseren van Microsoft-oplossingen. Ze hebben diepgaande kennis van producten zoals Microsoft Azure, Dynamics 365, en Microsoft 365, en zijn getraind om deze technologieën effectief toe te passen in uiteenlopende zakelijke omgevingen. Door samen te werken met een Microsoft Solutions Partner, krijgt jouw bedrijf toegang tot deze specialistische kennis, wat de kans op succes van je IT-projecten aanzienlijk vergroot. 

2. Toegang tot de nieuwste technologieën

Als erkende partners van Microsoft hebben Solutions Partners vaak vroege toegang tot nieuwe technologieën en productupdates. Dit betekent dat jouw bedrijf kan profiteren van de nieuwste innovaties en functionaliteiten voordat deze algemeen beschikbaar zijn. Bovendien kunnen Solutions Partners helpen bij het plannen en uitvoeren van upgrades, zodat jouw organisatie altijd up-to-date blijft met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Dit geeft jouw bedrijf een concurrentievoordeel en stelt je in staat om te profiteren van de nieuwste tools en oplossingen om jouw bedrijfsdoelen te bereiken.

3. Op maat gemaakte oplossingen en diensten

Elke organisatie is uniek en heeft specifieke behoeften als het gaat om IT-oplossingen. Microsoft Solutions Partners begrijpen dit en kunnen oplossingen op maat leveren die perfect aansluiten bij de eisen en doelstellingen van jouw bedrijf. Of je nu op zoek bent naar cloudmigratie, het optimaliseren van je huidige IT-infrastructuur, of het implementeren van geavanceerde analysetools, een Microsoft Solutions Partner kan een strategie ontwikkelen die specifiek is afgestemd op jouw situatie. Dit maatwerk zorgt ervoor dat jouw investering in technologieën optimaal rendeert en bijdraagt aan de groei en efficiëntie van jouw organisatie.

4. Betrouwbare ondersteuning en service

Een van de grootste voordelen van het werken met een Microsoft Solutions Partner is de voortdurende ondersteuning die zij bieden. Of het nu gaat om dagelijkse operationele ondersteuning, probleemoplossing, of strategisch advies voor toekomstige IT-plannen, een Solutions Partner staat klaar om jouw bedrijf te helpen bij elke stap. Deze partners hebben directe lijnen naar Microsoft, wat betekent dat ze snel toegang hebben tot extra resources en ondersteuning wanneer dat nodig is. Dit niveau van service en toewijding zorgt ervoor dat jouw IT-systemen betrouwbaar blijven draaien en dat jouw organisatie snel kan reageren op veranderingen in de markt.

Microsoft Certificeringen van Xperity

Sinds 2023 is Microsoft overgestapt van het Silver en Gold partner benaming naar Solutions Partner. Xperity is momenteel Solutions Partner voor Business Applications en Modern Work.

Vond je dit een leuke blog en zijn wij de partner die jij zoekt? Dan komen we graag met jou in contact om je meer te vertellen over wat wij doen als Microsoft Solutions Partner.

Xperity Gold Partner